onsdag 28. april 2010

Why not? Mari og Henning Tour of 2010 Vol.2

Me elska Krakow, her representert ved to turistar som kiker ut gjennom augehola i det gigantiske statuehovudet som ligg på torget.
Men dette var jo påskeferien, og Marta og Bartek skulle heim til Rzeszow. Og me blei med. Kvifor ikkje?


Rzeszow kan du uttala omlag "Sjesjåv". Det var store forseinkingar og kø ut frå Krakow, me kom midt i påsketrafikken. Borna i baksetet underhaldt seg med å prøva å uttala polske stadnamn. Mor i framsetet fniste av forsøka, og forsøkte å læra dei to skandinavane opp i proper polsk uttale.

Omsider kom me fram til Marta sin barndomsheim. Der var det mat og påskepynt og kjempekjekke foreldre som viste fram feriebilete frå Norge i 1995, ivrige over å få besøk. Kor kjekt det var å møte nokon frå foreldregenerasjonen att! Og å vere i ein heim! Denslags er mangelvare i dormitorylife.



Men me var jo framleis turistar på tur, og her poserer me foran Rzeszow sitt kjennemerke. Dette monumentet vert på folkemunne kalla noko som ikkje høver seg å skriva her i bloggen, men eg kan jo lenka til eit bilete av heile greia, so kan koffert-tenkande blogglesarar tenka seg sjølv.


Rzeszow-besøket innebar besøk i ein flott park og orkide-hus, vandring i tunnellar under torget og å besøka Marta sin yndlingsplass med det velklingande namnet "Livet er herleg" saman med pyroman-tendensvenene hennar.


Etter to dagar kraup me inn i baksetet att, og M&B køyrde oss til Presov. For meg var det tilbake, men Henningen hadde jo enno ikkje vore der. Og no avslutter eg dette blogginnlegget her, omlag halvvegs i turneen, med det einaste biletet me tok av oss fire i løpet av veka me var i lag.


Marta, Bartek, Henning og Mari på veg opp i heisen på dormitory.
Stay tuned for del tre: Bratislava!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar